השתלת שיניים היא הליך כירורגי בו מבצע הרופא המטפל התקנה של שתל אשר בדרך כלל עשוי מטיטניום ונראה כמו בורג והמחליף את השן הטבעית שלנו בדמוי שן וזאת עקב מספר גורמים בהם:
• עששת חריפה
• מחלת חניכיים חמורה בעקבותיה נושרות השיניים (לרוב אצל מבוגרים)
• שבר
על השתל אשר התקין הרופא, יולבש מבנה שעליו ישב הכתר אותו יבצע רופא השיניים (שלב אשר נקרא שיקום) שתפקידו הוא להחליף את כותר השן.
סיכוי הצלחה של השתלת שיניים?
השתלת שיניים מבוצעת כבר כמה עשורים ולכן ישנה סטטיסטיקה די טובה לגבי מידת ההצלחה של ההליך כאשר הסיכויים של מגיעים לכ- 95% וזאת כאשר לא נלוות להליך השתלות שיניים מכשולים אחרים בהם שילוב של הרמת סינוס (פתוחה או סגורה) או השתלת עצם (במצבים בהם אין מספיק עצם עליה יוכל להתקין הרופא המטפל שתל בתוך החניכיים, מבצעים השתלת עצם, השתלת עצם יכולה להיות סינטטית או עצם עצמית וגם שילוב של שניהם), במצבים בהם יש צורך בביצוע הליכים נוספים כפי שצוין לעיל הרי שסיכויי הצלחת הניתוח יורדים ומסתכמים לכ- 85%. אחוזי ההצלחה יורדים גם כאשר מדובר על השתלות שיניים אצל מעשנים וחולים סוכרתיים אולם עדין שואפים ל 90%.
מי רשאי לבצע השתלת שיניים?
באופן עקרוני אין מניעה שכל רופא שיניים (גם רופא שיניים כללי) יבצע השתלת שיניים אולם מומלץ כי התקנת שתלים תבוצע ע"י הפריודונט שהוא למעשה מומחה חניכיים ואשר לימודיו כללו ארבע שנים נוספות מעבר לרופא השיניים הכללי, וגם הכשירו אותו באופן מלא לטיפולי שיניים מורכבים בהם ביצוע השתלות שיניים.
כמה זמן אורך התהליך?
השתלות שיניים מצריכות זמן החלמה רב יחסית כאשר ההמתנה בין סיום הניתוח בו החדיר הרופא את השתלים לחניכיים ועד לחשיפת השתלים יכולה להיות בין שלושה לשישה חודשים (תלוי באיזה לסת ביצעו את השתלת השיניים) כאשר מיד לאחר החשיפה מתחיל הליך השיקום בו מתקינים מבנים וכתרים. לא נלקח בחשבון השתלת שיניים משולבת יחד עם השתלת עצם המצריכה זמן רב יותר ועלולה להאריך את הטיפול עד לתקופה של שנה. היום בישראל ישנן טכניקות אחרות בהם מבצעים השתלות שיניים בזמן קצר הרבה יותר בהם העמסת מיידית אולם אחוזי ההצלחה נמוכים מהשיטות המסורתיות.
צוות המומחים של פורטל האסתטיקה מדיקארט